sâmbătă, 30 aprilie 2011

Despre politiciene în mass-media

Deși doar 9%, parlamentarele din România consituie un subiect dezbătut adesea în media și nu prin obiectul activității lor, ci prin analiza vestimentației sau look-ului sexy.

Despre acest "fenomen" scrie și Minodora Cliveti (PSD)  în ultima ei postare pe blog, reacționând la un titlul din media („Poșetele care ne conduc”) și afirmând următoarele:

„Sunt de acord cu criticile formulate, cu ceea ce s-a spus despre ceea ce fac sau nu fac cele trei femei [la care făcea referire respectivul articol],dar trimiterea sexista la "posete" ma deranjeaza si ma face sa imi pun o prima intrebare:oare care ar fi simbolul pentru un individ de sex masculin care are o functie politica? Mustata? Papionul?Pantalonul?Chelia?”

Nu pot decât să îmi imaginez cum ar arăta un titlu precum „Cea mai sexy chelie din Parlament”, dar cred că discrepanța evidentă a unor asemenea articole arată tocmai faptul că între fișa postului și aspect nu ar trebui să existe nici o legătură.

După cum subliniază și Minodora Cliveti,

Aceste femei trebuie criticate sau apreciate pentru ceea ce fac in calitatea lor de persoane publice,de autoritate publica, de ministri, de presedinti de camera parlamentara, nu de "femei cu posete".Sunt convinsa ca daca PDL ar fi numit un barbat la conducerea Camerei Deputatilor, acesta ar fi numarat la fel ca Roberta Anastase.”

Euro-parlamentara pune în evidență efectul  acestor titluri, care:

„contribuie la mentinerea acestor stereotipuri sexiste in societatea romaneasca si la reducerea sanselor altor femei de a se implica in politica si de a ajunge in functii de decizie.”

Puteți citi articolul său în întregime aici:

 

Un comentariu:

  1. Sunt convinsa ca daca PDL ar fi numit un barbat la conducerea Camerei Deputatilor, acesta ar fi numarat la fel ca Roberta Anastase.”

    Ce aberatie !!! Adica cum vine asta ? Eu ca barbat trebuie sa fiu dobitoc cam la nivelul Robertei Anastase, adica sa nu stiu sa numar , sa fiu mizerabil cam la nivelul ei care si-a batut joc de o tara intreaga ( pentru ca printr-un astfel de gest iti bati joc de toti cetatenii care sint reprezentati in parlament)numai ca sa demonstram ca femeile sint egale cu barbatii ??

    RăspundețiȘtergere